Swiftimi (1.3 -4*4) kullanırken yaşadığım; kullanım klavuzlarında yazmayan tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.
A) 4*4 'ümüzün etkisini genelde herzaman hissediyorum.Yani buzlu-karlı havalar dışında ufak sarsılmalarda verdiği güveni her an hissedebiliyorum. Tabii bu şu demek; yakıtım daha çok artıyor; şehir içinde 100 kmde 8.5-8.7 lere çıktığım oluyor.Anlık yakıt tüketimi düşük hızlarda devirsiz kullanmaya bağlı olarak 30km/g olurken; devirli yüksek hızlarda 11-12 km/g değerleriyle tasarruf sağlıyor.
B) Viteslerimiz çok rahat ve kullanışlı; ancak ince bir nokta var. Vites değiştirirken aktif ve dinamik olmak gerekiyor; yoksa devir-gaz-vites değiştirme üçlüsünün uyumu bozulabiliyor
C) Motorumuz yüksek deviri seviyor; ancak yüksek devirde rahatlıyor. Düşük devirlerde istenmeyen seslere sebep olabiliyor; 3100-3200 devirleri 'nde motor verdiği uyumu belli ediyor.
D) Yokuş yukarı çıkarken biraz zorlanıyoruz; yokuş yukarı düşük devirle hızımızı aldıktan sonra hızımızın artmasıyla yüksek devire geçebiliriz. Ama bu geçiş çok yumuşak olmalı; yoksa motorumuz verdiği sesle rahatsızlığını ifade ediyor
E) Yokuş aşağılarda anlık yakıt tüketimimiz oldukça fazla; 30km/g dan aşağı düşmüyor.( Ayrıca sakın vitesi boşa atmayın; rölantide oldukça fazla yakıyor)
F) 120 ve daha yukarı hızlarda öyle hızlanıyor ki insana uçağın pistten kalkışı anındaki yerdeki manevrasını hatırlatıyor
G) Sollamalarda çok kıvrak ve zeki (Tabii kontrollü sollamalar)
H) üzellikle istanbul trafiğinde yaşadığım için biliyorum;sıkışık trafikte dur kalklarda ilk kalkışta az hız verirseniz veya geri viteste az hızda stop edebiliyor; yani hıza doyurmanız lazım
J) Tümsek ve çukurlarda çok dinamikiz;dağ-bayır dinlemiyoruz ; bunun zevki ancak yaşanır diyorum...