Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 17-04-2007, 17:58
sedir sedir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
1.vites

Araç: Mercedes Benz Vaneo 1.6
Yakıt: 95 oktan kurşunsuz benzin
Satın aldığım yer: Bu aralar OPET, bazan BP, bazan PO bence hepsi birbirinin aynı, ne yakıt tüketimi değişiyor ne de aracın çekişi.

Araçta LPG kullanımına karşıyım: Kullananlara birşey demiyorum, tasarruflu olduğu için kullanıyorlar kullanacaklar.
Ancak çevreciymiş, motoru koruyormuş, vs vs söylenenlerin doğru olmadığına inanıyorum.
Eğer daha iyi olsaydı bugüne kadar fabrika çıkışı LPG olan çok araç görürdük (bir iki Türkiye üretimi taksi amaçlı otomobil dışında ben bilmiyorum).
Aslında devlet burada normal yakıt kullananlara kazık atıyor, varsa hakkım helal etmiyorum (Dağlar duysun, tavşan küstü)

LPG de ithal, normal sıvı yakıtlar da ithal. Türkiye'nin alış fiyatlarında pompa fiyatlarındaki gibi bir fark da yok. Ancak pompada tamamen vergiden kaynaklanan saçma sapan bir fark çıkıyor. Bu arada araçların orijinal yapısı bozuluyor, ehliyetsiz kişiler mutfak tüpünü aracına bağlıyor italyan firmaları LPG kiti satarak zengin oluyor vs vs.
Ben "enayi" gibi normal yakıt kullanmaya, bu çarpık yakıt düzenini oluşturanlara da "beddua" etmeye devam ediyorum, edeceğim, herkesi de davet ediyorum Pahalı yakıtı protesto etsek ne yazar, kimse etkilenmiyor ki. Mecburen ahirete bırakıyorum alacağımı