tesisat taktırmak istiyorum,yardım edin

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.aracforum.com Forum Ana Sayfası -> Oto Elektronik Görüntü ve Ses sistemleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
romantikprens81
ER

Ruh Haliniz

Başlıklar: 1

Teşekkür Sayısı: 0
Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 3 adettir.

MesajTarih: 07.04.2008, 14:48    Mesaj konusu: tesisat taktırmak istiyorum,yardım edin  Alıntıyla Cevap Ver

1998 model uno marka arabam var.arabamda tüp yok bagaj sorunum yok.benim sıkıntım bagajıma 30 cm mi yoksa 40 cm mi taktırayım.yani uno markaya 30 cm subfoowor beni doyurabilirmi,ayrıca dışarıya iyi bir bass sesi vermek için tüp bass almak daha iyiymiş.yani kasanın boru şeklinde olması daha iyiyimiş doğrumu arkadaşlar?yani dikdörtgen kasalardan iyimi boru şeklinde olanlar?40cm benim unoya çokmu gelir?yoksa 30 cm mi alayım?

bi sorum daha var .! ben dışarıya sesin gitmesini istiyorum yani arabamda dinlediğim bass seslerini dışarınında dinlemesini istiyorum.yani arabada nasıl bassı içimde hissedeceksem çevremdekilerde hissetsin.ayrıca mono anfinin avantajları ve dezavantajları nelerdi?
Başa dön
firat guner
Modaratör
Modaratör

Ruh Haliniz

Başlıklar: 17

Teşekkür Sayısı: 2
Kendisine 49 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1451 adettir.

MesajTarih: 08.04.2008, 21:58    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Ver

anladığım kadarıyla yüksek bas olmasını istiyorsun bunun içinde 38 cm bas alabilirsin.yada 2 adet 30 cm bas olabilir(benim 4 yıl önceki aracım unoydu 2 adet 30cm vardı)seçim senin.seçeceğin basların-amfilerin-teyplerin-kabloların kaliteli olmalı.bası daha net ve güzel alman için en güzeli ve en çok kullanılanı dikdörtgen olan kabinlerdir.sana kim söylemişse tüp şeklinde olan kabinlerin daha iyi bas verdiğini yalan söylemişler Wink özel yapım litreli(ölçülü)kabin alman yada bagajına göre uyarlatman çok daha iyi olacaktır.mono amfinin avantajı 2 kanaldır(genelde 2 kanalı köprüleyip basa girilir)4 kanallı yada 5-6 kanallı amfilerden az akım çekerler,bası çok daha rahat beslerler.dez avantajı ise sadece bas bağlayabilirsin.mid kolon v.s gibi extra kolon bağlayamazsın.
Başa dön
serhatizm
ER

Ruh Haliniz

Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 3 adettir.

MesajTarih: 14.04.2008, 10:37    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Ver

30CM BAS VE GÜZEL YEYP+ANFİ FAZLASIYLA TATMİN EDECEKTİR.
Başa dön
nightmare
ER

Ruh Haliniz

Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 6 adettir.

MesajTarih: 15.04.2008, 23:44    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar dostum öncelikle A'dan Z'ye tüm malzemen kaliteli olmalı (egerki gerçekten doyum istiyorsan) ve tüm cihazlar birbirleriyle uyumlu olmalı ilk önce bass kalite olmalı benim önereceklerim biraz pahalıdır ama görünen köy klavuz istemez basslar için jbl, jvc veya pıoneer şampiyon saerisi bass kullanmalısın. ölçüye gelince Fırat GÜNER arkadaşımızın dediği gibi kabin kullan ve kabinin ölçülü (litreli) olması şart ve 38Cm bass son derece güzel olur. önce bass kabini doyurmalı ki kabinde sıkışan havanın çıkışı bu da bas verir oda seni doyursun. maddi açıdan sorunun yosa bass a mono amfi hoperlörler için ayrı amfi kullan amfileri de kaliteli seç eğer bulabilirsen sansui amfi öneririm. mutlaka kapasitör kullan ve teyp te çok önemli teyp seçerken tos jak out olan teyp seçmeye çalış teypteki sinyali tos jak ile amfiye taşısan daha kaliteli sinyal iletebilirsin (kablodaki kaybın azalır) amfinin besleme kablolarını ve ses kablolarını çok kaliteli ve güç taşıyabilecek özelliklerde seçmende cok önemlidir. saygılarımla.
ER

Ruh Haliniz

Başlıklar: Yok

Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2 adettir.

MesajTarih: 17.04.2008, 19:20    Mesaj konusu:  Alıntıyla Cevap Ver

bassta kesinlikle jl audio almanı öneririm compnent takımı olarak ta hertz veya focali öneririm;) sonuçta jl dünyadaki en iyi sub markasıdır. anfileride dahil olmak üzere. component olarak da hertz veya focal öneririm sana bu ikiside dünyadaki en iyi component markalarıdır. şöle bi sistem yapabilirsin kendine jl in 35 cm lik 2 tane basını alırsın ama portsuz kabin olucak çünkü eyer tonlamayada önem veriyosan portsuz alıcaksınWink sonra 2 takım hertz dsk 165 component alırsın o zaman müzik zevkinin doruk noktalarına çıkarsın artık. kablolama sisteminde ise cadence , stinger yada next markalarını tek geçerim ve sanada tavsiye ederim. anfi işine gelirsek sana şiddetle ground zero anfi öneririm. bass ve mid anfisi ayrı alman sana biraz masraf yaratır ama yinede en güzeli ayrı ayrı alman olur çünkü daha sağlıklı olur. Wink
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.aracforum.com Forum Ana Sayfası -> Oto Elektronik Görüntü ve Ses sistemleri Tüm saatler
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız