| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
hashokkabaz
ONBAŞI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 4 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 27 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 11:47 Mesaj konusu: YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. SAĞOLUN VAROLUN.... |
|
|
| Meraba arkadaşlar. 11000-12000 YTL civarı bütçem var. Sizce nasıl bir araç almalıyım. Birinci önceliğim düşük yakıt tüketimi; çünkü her hafta sonu Kırşehir -Ankara arası seyahat edeceğim. Sıralı sistem lpg'li şu araçlar bütçeme uygun. Toyota Corolla (96-97 model), Renault 19 Europa Alize veya 2000 Clio. Ama kararsızım bunları düşünmemin en önemli nedeni de düşük yakıt tüketimi. Ancak araç kalitesi ve sağlamlığı işin içine katarsak işler değişiyor. Peki siz ne dersiniz arkadaşlar, yerimde siz olsanız tercihiniz nasıl olurdu ...? |
|
| Başa dön |
|
 |
kayayasak
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 10 Kendisine 22 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1739 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 12:02 Mesaj konusu: |
|
|
96 - 97 toyota güzel arabalarda eskidi artık. Birde bunların altı vuruk olmayını yoktur. Yere çok yakın bu arabalar.
Fikir olsun diye yazıyorum,
Bir araçtırma yapmışlar (Discovery kanalda izledim) aralarında 5 yıl kadar fark olan iki Renault Scenic'i çarpıştırdılar. Aynı iki araç birbiri arasında sadece kasa farkı var, sıralamasıda biri diğerinden sonra üretilmiş olan kasa. Yani 87 şahin ve 88 şahin gibi. Tabi sonç çok ürkütücü, eski kasa olan arcın içinden o manken neydi adı toni, mi? coni mi? sağ çıkamadı. Yeni kasa olan maşallah taş gibi. Tabi oda pert ama içindeki toni - coni sağlam.
Eski kasalar güzeldir ama yeni kasalar sağlamdır. Bırak yerli olsun yeni model bir araç olsun. Bugün Türkiye'de üretilen ve en beğenilmeyen araç bile avrupa ülkelerinde satılıyor. Bunu unutmayın. Avrupalı sağlamlığı bizden daha çok düşünüyor. _________________ ---------------------------
T.T.K |
|
| Başa dön |
|
 |
Ömer DURUSOY
FoRumAnkara'lısI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 9 Kendisine 62 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2528 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 12:38 Mesaj konusu: |
|
|
1998-2000 cıvarı renault meganeler nasıl. Onlarda galıba o fıyat aralıgında. Tam emın degılım ama.
Benden önerı olsun. Bılen arkadaslar acıklar... _________________
MSN & Mail: omerdurusoy@hotmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Korayhoca
TürkmenYörük OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 16 Kendisine 21 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1715 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 20:04 Mesaj konusu: |
|
|
Palio yada 97-98 VW polo iyi olur.. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
rallier_61
BumperSlayeR OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 5 Kendisine 9 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 777 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 20:20 Mesaj konusu: |
|
|
sağlamlık dersen clio ile corolla derim fakat modeli önemli değil eski de olsa olur dersen corolla(efsane kasa) derim.ancak hatırlatırım ki alacağın araçla uzun yol yapacağım demişsn,bence modeli yükselt(clio yani) için rahat olsun,gençlerin önünü aç derim,yaşı fazla araç başını ağrıtabiilir...  _________________
HAYAT ONDA.. ) |
|
| Başa dön |
|
 |
Korayhoca
TürkmenYörük OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 16 Kendisine 21 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1715 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 20:24 Mesaj konusu: |
|
|
Clio'mu sağlam  _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
rallier_61
BumperSlayeR OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 5 Kendisine 9 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 777 adettir.
|
Tarih: 07.11.2007, 20:37 Mesaj konusu: |
|
|
| Multijet demiş ki: | Clio'mu sağlam  |  _________________
HAYAT ONDA.. ) |
|
| Başa dön |
|
 |
kayayasak
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 10 Kendisine 22 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1739 adettir.
|
Tarih: 08.11.2007, 10:04 Mesaj konusu: |
|
|
Mekanik olarak Cilo sağlam bir araba.
Niye yadırgadınız? _________________ ---------------------------
T.T.K |
|
| Başa dön |
|
 |
hashokkabaz
ONBAŞI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 4 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 27 adettir.
|
Tarih: 08.11.2007, 11:53 Mesaj konusu: |
|
|
| Kırşehirde çalışıyorum kamu personeliyim. Ve Hafta sonları tatili geçirmek için Ankaraya geçeceğim. Yani her hafta sonu 300 km. civarı yol yapacağım. Öncede belirttiğim gibi birinci önceliğim ekonomik bir araç olması. Fakat sağlamda bir araba olsun istiyorum. Yani yukarıda belirttiğim araçlar yakıt açısından iyi ama 900-950 kg. civarı araçlar. Aracın ağırlığı direkt sağlamlıkla alakalı mıdır acaba? Mesela bir siteden baktım araç ağırlıklarına. 19 europalar 950 kg. civarı; bir renoult megane eski kasalar (98-2002 modeller) 1070 kg. civarında. Peki bu meganeler sağlammı clio veya 19 europa'ya göre. İki 1600 cc'lik araç; megane ile R19 arasındaki ağırlık farkı acaba kaporta kalınlığı ve sağlamlığımı?? Yani Allah korusun sonuçta kimsenin kaza yapmayacağına dair bir garantisi yok. Şehirlerarası yolda da malumunuz kamyonlar, tırlar ve otobüsler yolların sahipleri olarak davranıyorlar malesef. Sonuç itibariyle bütçem çerçevesinde ya da birkaç milyar kredi takviyesi ile ekonomik ve sağlam bir araç almak istiyorum. Ömerdurusoy arkadaşım megane(98-2000 civarı) tavsiye etmiş. Bu araç sıralı sistem kaliteli bir LPG sistemi ile baya iyi bir tercih gibi görünüyor. Bakalım hayırlısı, sizlerinde yardımlarıyla inşallah iyi bir tecih yapacağız. Yorumlarınız için teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
kayayasak
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 08.11.2007, 12:29 Mesaj konusu: |
|
|
Ağırlık sağlamlıkla doğru orantılı değildir. Her ağır olan araba sağlamdır diye birşey olamaz. Bugün aşağı yukarı araştırdığınız araçların kaportaları aynı sağlamlıkta. Benim aracım 1030kg. Bu gerçeği öğrenince çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum.
Ağırlık konusunu çok takmayın. _________________ ---------------------------
T.T.K |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
|