| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 43 Kendisine 185 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 3259 adettir.
|
Tarih: 17.05.2007, 13:44 Mesaj konusu: Yeni Mondeo --Turkiye'den Ilk Fotolar-- |
|
|
selamun aleykum kardeslerim.
yeni mondeo Turkiye'ye geldi.
sadece tanitim icin bir kac tane gelmis.
haziran 12 de tum showroomlar a gelecekmis.
Istanbul'da bir showroom da ki fotolari.
fotolari ben cekmedim internette gordum.gayet guzel gorunuyor.araci inceleyen arkadasin gorusleri de yer aliyor.buyrun okuyun.
Araci inceleyen kisinin izlenimleri:
Dış:
-Araç çok büyük, çok geniş ve rahat
-Dış tasarım olağanüstü, bilhassa ön ve ön yan kısımlara aşık oldum. Kaput üzerindeki güç kubbesi Volvo S serisine benzemiş, çok etkileyici duruyor. Ve bagaja kadar devam eden bir formu var.
-Ön çamurluklara sinyal yanına konan krom kaplı minik havalandırma BMW M serisine benzer çok hoş bir ayrıntı.
-Titanium serisiyle gelen ön kromajlı radyatör ızgarası çok karizmatik.
-Pencere etrafındaki kromajlar abartılı olmamasına rağmen çok şık.
-Lastikleri 205/55 R16 Continental idi. Bence bu araca 225 R17 çok daha şık olur.
İç:
-Kapı cepleri çok büyük. Şöför kapısındaki cebe 2 lt lik kola şişesi rahatlıkla sığar.
-Şöför kapısındaki pencere kumandaları biraz geride kaldığından kullanışsız. Arka camların kumandaları ve kumanda iptal düğmesi o kadar geride kalıyor ki, tutamağın üzerinden parmak ucuyla ancak kumanda ediliyor. Bu beni rahatsız etti.
-Göstergeler gösterişsiz ve kibar duruyor. Titanium donanımla gelen FordCanvas+ vardı ama akü olmadığı için göremedim. Daha evvelden sitesinden aldığım resmi koyuyorum.
-Direksiyon deri ve 4 kollu. Sağ ve solda jog değil, navigasyon pad'leri var. Cruise ve diğer düğmeler direksionun sol ve sağ boşluklarında yer alıyor.
-Orta konsolun alüminyum kaplaması çok şık duruyor. Ama Power düğmesi mevcut değildi, sanırım esas sevkiyatlarda bu düğme olacak.
-Sony müzik setinin düğmeleri ve genel dizilişi bana kötü geldi. Ev için yapılan ucuz uzakdoğu teyplerinin düğmelerine benzettim.
-Bluetooth destekli bir araç içi görüşme sistemi vardı. Hoparlörlerin ve genel sistemin performansını akü olmadığı için test edemedim.
-Vites gayet şık, orta bölümün alüminyum kaplaması ile uyumlu ince detaları var.
-El freni deri kaplamalı.
-Orta konsolda bulunan bardaklıkların kapağı yok, muhtemelen esas sevkiyatlarda burada bir kapak olacak. Yine bu bardaklık etrafındaki plastik kaplama şık duruyor ama kenarı hafif kalkıktı, esas imalatta bu tip işçilik zayıflıkları olmaz diye varsayıyorum.
-2 ayrı gözü olan orta kol dayama deri kaplı.
-Havalandırma için kullanılan, dönebilen ve kapatılıp açılabilen menfezler çok kullanışlı.
-B sütununda arka tarafa hava veren menfezler var.
-Orta kol dayama bölümünün arkasında arka koltuklarda oturanların kullanabileceği 12V soket var.
-Titanium donanımla gelen elektrikli 8 yöne ayarlı şöför koltuğu var.
-1.85 boyumla önde gayet rahat oturabildim, arka koltuğa geçtiğimde dizlerimle ön koltuk arası 5 cm boşluk vardı. Bu boşluk Passat'da daha az.
-Arka koltuklar çok geniş ve rahat. Orta kol dayama istenirse indirilebiliyor.
-Arka şapkalık o kadar büyükki "neredeyse 0,5 m2" desem pek abartmış sayılmam.
-Bagajı açamadığımız için bakamadım ama o şapkalık altında muhtemelen mağara gibi bir bagaj var.
Fotolar:
Arac Full donanimlidir.
D segmenti arac alacak kardeslerim bu secenegi mutlaka degerlendirin.gecen hafta Autobild in yaptigi karsilastirmada passatin onunde yer almisti ama donanim farklari buyuk oranda etkilemisti.Turkiye ye gelen donanimlar farkli oldugu icin Turk dergileri bu hafta karsilastirma yaparlar.daha gercekci olacagini zannediyorum.
ALINTIDIR. _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
Çektiysen kahrımı, helal et hakkını, zorlu sevdam HOŞÇAKAL! |
|
| Başa dön |
|
 |
Ömer DURUSOY
FoRumAnkara'lısI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 9 Kendisine 62 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2528 adettir.
|
Tarih: 17.05.2007, 13:51 Mesaj konusu: |
|
|
Fotograflara baktıgımda cok hosuma gıttı Ama tabı ıcını bılmek lazım fıyatlarını merak ettım Yakında bu aracları ok gorecegımız dusuncesındeyım _________________
MSN & Mail: omerdurusoy@hotmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
ilhan85
Süper Moderatör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 24 Kendisine 25 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1957 adettir.
|
|
| Başa dön |
|
 |
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 43 Kendisine 185 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 3259 adettir.
|
Tarih: 17.05.2007, 14:06 Mesaj konusu: |
|
|
| ilhan85 demiş ki: | Abi çok süper ve sade bi tasarım. Ebu zer abi bu arac passatın pabucunu dama atacak gibi görünüyo  |
herkes oyle diyor ama ben zannaetmiyorum.
neden?
fotolardaki gordugunuz arac full donanimli.goruyorsunuz iscilikte bir suru hata var.ozellikle koltuk ayarlarina bakarsaniz sanki her an dusecek gibi.
kapilardaki cam fonksiyonlari kotu tasarlanmis.ozellikle arka cam butonlarini acmak icin zorlanacaklar.
passatta dsg sanziman var ve ayni motor icin passat 1 saniye fark atiyor.
Passatin iscilik hatasi bulunmuyor.test otoriterlerinin soyledikleri tek sey passatin konsolundaki plastigin alt kismi kaltesiz malzemeden uretilmis.baska herhangi bir hata goremiyorlar.
bakalim mondeo da ne gibi hatalar gorecekler.
ayrica full olmasina ragmen bakiniz dosemeler ve koltuklar epey kotu gorunuyor.
passatin comfortline da bile bu kadar kotu durmuyor ki highline ile karsilastirilinca direk gider.
fiyatlar konusunda tam emin bilgiler yer alimiyor.
passatla kiyas yapilinca motor ve donanim ozelliklerine gore passat mondeodan ortalama 5 bin ytl kadar pahali.full opsiyonlarda aradaki fark biraz artiyor.10 bin ytl civari fark olusuyor.
passat bu sinifta en pahali arac olmasina ragmen bu sinifin en cok satilan araci.
tabi ki cok satilan bir arac iyi demek degildir.
ama bir arac ayni segment rakiplerine gore gozle gorulur derece pahali iken ve ustelik acik ara farkla en yakin rakibine oranla 3 kat daha fazla satiyorsa ben o arabaya araba derim.
mondeo bu kasasiyla epey atak yapacak gibi.
sahsen ben de begendim.
ama ic kaliteyi gorunce biraz duraksadim.
bakalim zamanla karsilastirmalar neyi gosterecek.
buraya geldigi zaman hemen inceleyecegim.
sizin icin goruslerimi ve cekigim fotolari eklerim buraya.
iyi forumlar. _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
|
| Başa dön |
|
 |
kayayasak
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 10 Kendisine 22 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1739 adettir.
|
Tarih: 17.05.2007, 14:25 Mesaj konusu: |
|
|
Çok süper bir şey olmuş.
Paylaşımiçin teşekkürler. _________________ ---------------------------
T.T.K |
|
| Başa dön |
|
 |
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 17.05.2007, 14:31 Mesaj konusu: |
|
|
buyrun bu da passat.
full opsiyon.2.0 tdi dsg-tiptronik Highline.
arac dayimin.
autobild comfortline passatla titanium yani full mondeoyu karsilastirmisti ve manuel sanzimani karsilastirmisti.
buyrun siz her iki aracin full olanlarini karsilastirin.
haa bir de unutmayin ki:
passat 2 sene once cikti.
yani 2005 in ikinci yarisinda Turkiye ye geldi.
arada yaklasik 2 sene var.
buna ragmen ben passatin halen mondeodan ustun olacagina inaniyorum ki onumuzdeki gunlerde testlerde gorecegiz.
tabi ilk karsilastirmalar pek objektif olmayacak.Turkiye ye yeni gelmis ve o kadar cok konusulan bir araci buyuk ihtimal ikinci yapmazlar.onun icin ilk karsilastirmalar cok objektif olmayacak.ikinci ucuncu testte daha rahat objektif gorusleri degerlendirebilirsiniz... _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
|
| Başa dön |
|
 |
Ömer DURUSOY
FoRumAnkara'lısI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 9 Kendisine 62 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2528 adettir.
|
Tarih: 17.05.2007, 14:38 Mesaj konusu: |
|
|
Bana passatın su yokusda kaldırma yardım sıstemını anlatırmısın bu aracda var galıba Dugmeden anladım bıraz _________________
MSN & Mail: omerdurusoy@hotmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 17.05.2007, 14:44 Mesaj konusu: |
|
|
| omerdurusoy demiş ki: | | Bana passatın su yokusda kaldırma yardım sıstemını anlatırmısın bu aracda var galıba Dugmeden anladım bıraz |
tabi ki.
sistemin adi hill hold.(vitesin hemen sol tarafinda auto hold tusunu gorebilirsiniz)
sistemi devreye girebilir veya cikarabilirsiniz bu size birakilmis.
devredeysekn hem yokus asagi geri vitesi kullanirken hemde yokus yukari ileri vitesi kullanirken kalkislarda yardimci oluyor.
araci 1 mm. bile geri kacirmiyor.siz gaza bastiginizda hemen devreye girip cikmiyor.siz gaza bastiginizda aracin tam kavrama noktasinda araci birakiyor ve hareket ettiriyor.gazdan ayaginizi cektiginizde arac durma noktasina geldiginde yine hemen devreye giriyor.
aynen yokus yukari el freni kullanarak kalkmaya calistiginizi varsayin.
nasil el frenini debriyajin kavrama noktasinda birakiyor ve araci geri kacirmiyorsaniz bu sistem de oyle.
tek farki sizin daha rahat etmeniz icin bunu otomatik olarak yapiyor.
mesela auto hold devrede iken aracinizla seyir halinde hafif egimli yolda kirmizi isiga denk geldiniz.kirmizida durdugunuzda hemen devreye giriyor ve sizin yesil isiga kadar fren basmaniza gerek kalmiyor.yesil isik yandiginda gaza bastiginizda aracin kavrama noktasinda hemen devre disi oluyor.
iyi forumlar. _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
|
| Başa dön |
|
 |
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 18.05.2007, 01:51 Mesaj konusu: |
|
|
Almanya da ki bir derginin test fotolari.
orada satilan full donanim.
neden turkiye ye bu donanimi getirmiyorlar anlam veremiyorum.
burada gayet guzel gorunuyor.ic kisim daha kaliteli gorunuyor.
yine passatin en dusuk donanimi ile mondeonun en yuksek donanimini test etmisler cildiracagim
 _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
|
| Başa dön |
|
 |
Hokkabaz
ONBAŞI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 4 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 49 adettir.
|
Tarih: 18.07.2007, 21:50 Mesaj konusu: |
|
|
Hay masallah.passata bak be.yuru kocum benim.her ne olursa olsun passat apayri bir araba.resimdekiler highline model bir de.mercedes c serisi ile degismem su highline passati.ustelik bir de dsg sanziman var tadindan yenmez vallahi.az once ustadim senin yorumlari merak ediyordum halbuki sen once davranmis yorumlari esirgememissin.ayni fikirleri paylasiyoruz seninle.agzina klavyene saglik.passatin fotolarindan sonra mondeolari gorunce acikcasi icimde bir burukluk oldu.her ne olursa olsun passat bence sinifinin lideri.tabi diger araclarda cok guzel cok iyi ama passat ayri  _________________
Golf 1.4 tsi 140 hp comfortline |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
|