| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
jukiee
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 4 adettir.
|
Tarih: 24.05.2007, 22:59 Mesaj konusu: Yeni ses sistemi için yardım ... |
|
|
Merhabalar, gördüğüm kadarıyla sitede ses sistemi ile ilgili geniş bilgisi olan arkadaşlar var, onlardan yeni bir ses sistemi kurma konusunda yardım rica edeceğim .
Öncelikle arabam Peugeot 307 2003 model bir araç ve araçta kendi orjinal teybi var, buna yeni bir sistem kurmam mümkün mü ?
2 cisi benim istediğim sistem, çok yüksek volumlere çıkmasada, ortalığı inletecek baslar olmasada temiz bir ses veren ve sesi biraz yükseltince boğulmayan bir sistem, ayırabileceğim bütçe en fazla 1500 Ytl. İnternette yaptığım araştırmalarda 1-2 marka model belirledim ama fazla teknik bilgim olmadığı için nasıl bir anfiye ihtiyacım var, anfi bu hoparlörleri sürebilirmi gibi önemli konuları gözardı ederek sadece marka ve çıkış değerlerine bakarak seçtim. Almak istediğim sistemde 1 adet 30 cm sub, 4 adette mid-tiz hoparlör, Cd - Mp3 okuyabilen iyi bir çalar (4*50 mosfet çıkışı olanlar önerilmiş, bunun sebebi mid-tizleri anfiye bağlamadan bu çıkışlardan beslemek için mi ? Anfiye bağlarsak bu çıkışların önemi kalmıyormu ?) ve bu ekipmanları sürebilecek anfi veya anfiler, tabi 1 anfi olması tercih sebebi.
1 Cd - Mp3 çalar
http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=26202&productid=otm251923
Pioneer in bu konuda hep ileride olduğu zaman zaman duyduğum için çok özelliği bulunmasada 50*4 mosfet çıkış ve ses kalitesi açısından daha iyi olacağını düşündüşğüm için ve fiyat olarakta beni pek sarsmayacağı için bu modeli seçtim. Daha iyi özellikleri ve ses kalitesini sunabileceğini düşündüğünüz en fazla 100-150 ytl daha pahalı ürünler varsa tavsşyelerinizi trica ederim.
2 Mid - Tiz
Burada çok acemi olduğum için çok zorlandım ama zannedersem ayrı bir sub olunca 3 yollu yerine 2 yollu hoparlör yeterli olmalı, lütfen yanlışım varsa düzeltin.
http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251695&productid=otmurgto426e
http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251474&productid=otalpspe1702
Veya önerebileceğiniz hoparlörler 2 öne ve 2 arkaya . Ayrıca bu hoparlörler kapıya monte edilebilirmi ?
3 Sub - http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251196&productid=otmurbox4300
Bu sub kutulu , yeterli midir, kalitelimidir ? yoksa
http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251695&productid=otmurgt412
Bunun gibi bir sub alıp kabin mi yaptırmak gerekir. Ya da önerebileceğiniz bir Sub varmıdır ?
4 - Anfi - Burada sormak istediğim sadece sub için anfi alıp diğer 4 hoparlör Cd çalaramı bağlanacak yoksa her ikisinede anfi almak mı gerekiyor ?
http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251681&productid=otmurgto754
Zannedersem bu anfi Bas için değil hoparlörler için bir anfi ,
http://.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=251681&productid=otmurgto3011
Buda bas için , şimdi en mantıklı çözüm 2 nci anfiyyi JBL GTO-301.1 alıp hoparlörleri Cd çalaramı bağlamak ? Ses kalitesi beni memnun edermi ? Yoksa 1 numaralı JBL GTO75.4 anfiyi alıp bas için ayrı bir anfimi almak . YA DA 3 yollu hoparlerler alıp hiç bas almadan 4 adet hoparlörü 1 nolu JBL GTO75.4 anfiye mi bağlamak .
İyice karıştım
Yardımlarınız için şimdiden sağolun |
|
| Başa dön |
|
 |
firat guner
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 2 Kendisine 49 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1451 adettir.
|
Tarih: 25.05.2007, 03:21 Mesaj konusu: |
|
|
| teyp için düşündüğünüz model pioneerin 2007 serisi bir teyp çok fonksiyonlu deildir ama çok kaliteli diebilirim.bu teypte 2 adet amfi çıkışı mevcut.cd okuması falanda gayet muhteşem bizzat bağladığım teyp.günümüzde artık teyplerin %80i mosfet çıkışlıdır.pioneerında tüm teyplerinde mosfet çıkış mevcuttur.mosfet çıkışlı teyp daha sağlam ve daha güzel ses vermektedir.teyp olarak bu teybi gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.mid tiz olarakta verdiğiniz linklerdekilerden 2 yollu olanı öneririm.aracınızn orjinal kolonlarının çaplarına göre alın 13cm olanı 16cm olanı mevcuttur.bu kolonları pioneer teyple amfisiz çok rahat besleyebilirsiniz ve çok net ses alırsınız.ben pioneer deh 2900mp model deybe 4 adet 16 cm jbl mid tiz takımı bağladım hiç ummadığım kadar güzel ses aldım.subwofer olarakta jvc almanız yerine jbl almanızı öneririm.benim en çok bağladığım sub'ladan birtanesi.kabile fiyatı ortalama 200ytl civarı galiba.amfi olarakta jbl'in 75.4 model amfisi aslında mid için kullanılan birr amfidir o amfiyle bas beslemeniz mümkün deil.sadece 4 adet mid besleyebilirsiniz.ama bence midleri beslemek için sizin teybiniz yeterli ekstradan bu amfiyi almanıza hiç gerek yok.bası beslemek için jbl'in 301.1 amfisini alın.bu 2 kanallı amfi olduğundan sizin basınızın rms değerleri yani min. besleme değerleriyle uyumlu olduğu için rahat besler.benden size küçük bir tavsiye bas olarak jbl'in 1000W olan 30 cm'lik bası yerine aynı model 1000lik 38 cm almanızı öneririm.sizin arabanız hb model olduğu için bu sistem istediğiniz gibi olacaktır.hatta beklediğinizden dahada fazla.güzel bir oto müzk sistemi bağlayan yerde güzelce bağlattırın.bağlantı kablolarını en iyisinden kullanmaya çalışın çünkü bu küçük görünen kablolar aslında sistemin temel başıdır.en ufak birş eyde sorun yaşayabilirsiniz hatta allah korusun aracınız kısa dewreden yanabilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
jukiee
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 4 adettir.
|
Tarih: 25.05.2007, 09:24 Mesaj konusu: Teşekkür |
|
|
| Fırat ilginize teşekkürler, önerileriniz doğrultusunda teyp ve mid-tizleri alacağım , aracın hoparlör yuvalarına uyan boylarda ve bas olarakta tavsiyeniz üzerine 1000w , 38 cm JBL alacağım. Peki bu JBL e kutu yaptırmam gerekiyor değil mi ? JVC yi hazır kutu içinde diye tercih etmiştim. |
|
| Başa dön |
|
 |
firat guner
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 2 Kendisine 49 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1451 adettir.
|
Tarih: 25.05.2007, 17:58 Mesaj konusu: |
|
|
| ewet jbl'e kabin gerekio.bence yaptırmaktan ziyade hazır kabin alın.ortalama olarak 38cm bas için kabin fiyatları 50ytl den başlar.jvc almaktansa jbl almanızı tavsiye derim.jvc nin kabili fiyatı makul ama sonuçta 1 kere yapıosunuz almışken daha kalitelisini alın derim. |
|
| Başa dön |
|
 |
jukiee
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
|
Tarih: 26.05.2007, 15:30 Mesaj konusu: Birkaç soru daha |
|
|
Sağolun Fırat Bey çok ilgilisiniz, hazır hem ilgili hemde bilgili birini yakalmışken ben biraz daha sorayım . Teyp işini daha ileri bir model alarak halletmeyi düşünüyorum, Pioneer 7950 Usb bağlantısı olan modeli almaya karar verdim, çıkış güçleri aynı birkaç fazladan özelliği var. Bunun yanısıra size sormak istediğim bana 307 de herhangi bir modifiye yapmadan hazırda olan yuvalara olacak ve temiz ses verecek mid-tiz hoparlör tavsiye etmeniz, birde gittigidiyorda hazır kabinli 38 cm 250W rms güçte JBL woofer gördüm, kabinlerin orjinal olması bana daha garantili geldiği için zannedersem onları tercih edeceğim, bas için anfi olarakta sizin tavsiye ettiğiniz JBL 300.1 anfiyi alacağım anladığım kadarıyla 250 w bas besleyebiliyor. Can alıcı nokta ise eğer 1 anfi ve 1 bas alırsam arabanın aküsü bunu beslemeye yeterli gelir mi ? Araba 35000 Km 2003 model 307 ve standart aküsü var üstünde, bir diğer konu eğer midleri beslemek için ayrıca JBL 75.4 anfisinide alırsam bu durumda yeterli gelmeyebilir akü diye düşünüyorum, kapasitör çözümmüdür ? Kapasitör hakkında pek bir bilgim olmadığı için akünün yetersiz geldiği bir durumda ne gibi bir fayda sağlar bilmiyorum. Yoksa aküyü değiştirmek gerekir mi ? Gerekirse bu konuda fikir vermeniz olası mı ?
Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için çok teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
firat guner
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 27.05.2007, 03:40 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: |
Sağolun Fırat Bey çok ilgilisiniz, hazır hem ilgili hemde bilgili birini yakalmışken ben biraz daha sorayım . Teyp işini daha ileri bir model alarak halletmeyi düşünüyorum, Pioneer 7950 Usb bağlantısı olan modeli almaya karar verdim, çıkış güçleri aynı birkaç fazladan özelliği var. Bunun yanısıra size sormak istediğim bana 307 de herhangi bir modifiye yapmadan hazırda olan yuvalara olacak ve temiz ses verecek mid-tiz hoparlör tavsiye etmeniz, birde gittigidiyorda hazır kabinli 38 cm 250W rms güçte JBL woofer gördüm, kabinlerin orjinal olması bana daha garantili geldiği için zannedersem onları tercih edeceğim, bas için anfi olarakta sizin tavsiye ettiğiniz JBL 300.1 anfiyi alacağım anladığım kadarıyla 250 w bas besleyebiliyor. Can alıcı nokta ise eğer 1 anfi ve 1 bas alırsam arabanın aküsü bunu beslemeye yeterli gelir mi ? Araba 35000 Km 2003 model 307 ve standart aküsü var üstünde, bir diğer konu eğer midleri beslemek için ayrıca JBL 75.4 anfisinide alırsam bu durumda yeterli gelmeyebilir akü diye düşünüyorum, kapasitör çözümmüdür ? Kapasitör hakkında pek bir bilgim olmadığı için akünün yetersiz geldiği bir durumda ne gibi bir fayda sağlar bilmiyorum. Yoksa aküyü değiştirmek gerekir mi ? Gerekirse bu konuda fikir vermeniz olası mı ?
Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
|
7950 usb model teybin 2900e göre farkı amfi çıkışı diebiliriz.yanılmıosam 7950de 2 tane amfi çıkışı yada 3. tane amfi çıkışı mevcut ve amfi çıkışının voltajıda 5v. 5v demek teypten rca kablosuyla(amfi kablosu) amfiye aktarılan sesin daha yüksek ve daha kaliteli olduğunun göstergesidir.dier ses çıkışları aynıdır.50*4Wmosfet çıkış.sade modelinde de en üst. modelinde de mosfet 50*4W çıkış gücü mevcut.307ye ses sistemi çalışmam hiç olmadı fakat siz kapıdaki yada konsoldaki tüm kolonların ölçülerini alırsanız oraya o ölçüde kolon veya mid takımı aldığınızda hiçbir sorun olmadan monte edebilirsiniz.sizin verdiğiniz linkteki jbl'in midleri güzeldir tavsiye ederim.307 ve dengi sınıfta araçların hepsinde en düşük 60 amperlik akü kullanılaktadır.1 amfi 1 bas akünüzü besler şayet araç çalışırken müzik dinleyin.kontak kapalıyken 5 en fazla 10 dkkada yüksek seste akünüz boşalabilir yolda kalabilirsiniz.size tavsiyem 75.4 jbl amfi almanıza gerek yok çünkü alacağınız teyp midleri rahatlılka besleyebilmekte.hem 1 de o amfiyi alırsanız ayrıca külfet olcak size.normalde 2 amfi bağlandığında akımı dengelemek ve amfileri besleyebilmek için aküye takviye olarak kapasitör koymak gerekir.kapasitör ani ve yüksek baslarda amfinizi tam beslemeniz içindir.kapasitörün verim artısı %20-25 civarıdır ama bu artış sadece yüksek seste belli olur.bir tavsiyede daha bulunayım akünüzün ölçümünü yaptırın eğer bitikse yeni bir akü alın daha sonra tesisatınızı yapın.size derimki 38cm jbl bas-301.1 amfi-teyp pioneer istediğiniz model olabilir-kablolarıda kaliteli kullanın.mid yada kolon olarakta verdiğiniz linktekilerden 2 yollu olan gayet uygun ve alacağınız teypte hiç zorlanmadan besleyebilmekte. |
|
| Başa dön |
|
 |
THERION
ER OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 2 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 11 adettir.
|
Tarih: 07.06.2007, 19:15 Mesaj konusu: |
|
|
| biraz daha araştırırsanız, 1500 ytl ile daha kaliteli bir sistem yapabilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
gencyurek
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2 adettir.
|
Tarih: 10.11.2007, 20:52 Mesaj konusu: |
|
|
fırat mrb.. arabama ufak çaplı bi tesiat kurmak için yola çıktım ama teknik bilgi eksikliğinden yarı yolda kaldım arabam doğanL.. elimde teyp olarak sony cdx gt 616 ve sony xplod 25 cm.lik 1200w wooferım var slim değil.. (montaj yapılmamış daha).. benim eksik olrak mid-tiz ve amfi kaldığını düşünüyorum doğrumu? mid-tiz olarak 16cm.lik sony düşündüm ama kapılara sığarmı (gömebilirmiyim ) bilmiyorum.. ayrıca amfi olarak bu elimdekilere uygun ne alabilirim marka ve model önerirsen sevinirim.. amfiye ayırdığım fiyat 150-170 ytl..ayrıca wooferı kabin yaptırıp bagajamı koysam..mid-tiz için ayrı bi anfi gerekerimi yoksa teyp besleyebilirmi.. |
|
| Başa dön |
|
 |
avansis
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
|
Tarih: 12.01.2008, 00:33 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaslar meraba yaklasık 1 ay once arabama 7950 pıoneer aldım.butun ozellıklerını cozdum ama bu teyıpte ekran ısı tek renk mı yoksa cıftmı bı onu cozemedım.eskı modellerınde bıle ciftı bun da bulamamam veya olmaması garıbıme gıttı.benı bılgılendırırsenız sevınrım. |
|
| Başa dön |
|
 |
firat guner
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 14.01.2008, 00:55 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: |
arkadaslar meraba yaklasık 1 ay once arabama 7950 pıoneer aldım.butun ozellıklerını cozdum ama bu teyıpte ekran ısı tek renk mı yoksa cıftmı bı onu cozemedım.eskı modellerınde bıle ciftı bun da bulamamam veya olmaması garıbıme gıttı.benı bılgılendırırsenız sevınrım.
|
tek renk.pioneer'in son çıkardığı cd/mp3 lü teyplerin sonunda 50 varsa spot modelidir.bu modellerin hiç birinde çift ekran ışığı yoktur.animasyon vardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
|