| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
|
|
Revengeog
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2 adettir.
|
Tarih: 03.04.2007, 01:53 Mesaj konusu: Yurtdışından Araç Alımı! |
|
|
Merhabalar Arkadaşlar..
Ben yurtdışında yaşıyorum fakat bir süre sonra Türkiye'ye döneceğim.Buradan araç alıp Türkiye'de kayıt ettirmek ve kullanmak istiyorum.Bunun için nereden bilgi edinebilirim?Prosedürler,ücretler nelerdir?Bu konularda bilgi sahibi bir arkadaş var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ömer DURUSOY
FoRumAnkara'lısI OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 9 Kendisine 62 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 2528 adettir.
|
Tarih: 03.04.2007, 11:02 Mesaj konusu: |
|
|
Bilgim şöyle var Turkıyeye sokacaksan her altı ayda bır gumruge tekrar goturmen gerekıyorum
Burada fazla bılgım yok ama sole bılıyorum eger Turkıyeye kayıt ettıreceksen yine aracın bedelının yarısını fılan vergı olarak mı ne odemen gerekıyor öyle birşey _________________
MSN & Mail: omerdurusoy@hotmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 43 Kendisine 185 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 3259 adettir.
|
Tarih: 03.04.2007, 12:41 Mesaj konusu: |
|
|
bende cok iyi bilmiyorum.
eger araci tr ye kayit ettirmeyeceksen omer kardesimin dedigi gibi her 6 aya bir cikiyorsun.
ama kayit ettireceksen neredeyse ayniya geliyor.
cunku ayniya gelmese herkes cikar burdan Almanya ya gider araci alir gelir.
cok olsa 2-3 gun yollarda perisan olur o kadar.
tahminen konusuyorum tabi.emin bilgilere sahip degilim.
forumdaki mod olan Unyeli arkadasimiz konuyu gorunce cevaplar.
kendisi Almanya da oturuyor bu sene o da tr ye donus yapacak.
istersen onunla bi iletisime gec. _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
Çektiysen kahrımı, helal et hakkını, zorlu sevdam HOŞÇAKAL! |
|
| Başa dön |
|
 |
Ünyeli61
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 18 Kendisine 29 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1261 adettir.
|
Tarih: 04.04.2007, 03:37 Mesaj konusu: |
|
|
<Evet>Zer Gefari konulara bakarken bu basligi gördüm ve problemin cevabini cok iyi biliyorum, yani bu hususta uzman dahi oldum.
Soruyu soran Revengeog muhtemelen benim gibi devlet görevlisi herhalde.
Yurt Disindan arac getirme isi söyle oluyor.
--Ilk önce yurda sokulacak arac en 3 yasinda olmali.Veya siz yurt disinda yasarken arabayi 2 veya 3 yasinda aldiniz ve üzerinize kayit ettirdiniz diyelim ve göreviniz icabi yurt disinda 4 yil kaldiniz. Bu durumda aracin yasi 7 yasinda oluyor ,yine de bu araci Türkiye'ye sokabilirsiniz..
Kisacasi üzerine alacaginiz arac 3 yasindan büyük olmayacak.
..2.olarak bagli bulundugunuz Baskonsoloslgun Maliye Ve Gümrük Ataseligine müracaat ediyorsúnuz ve orada aracinizla ilgili kagitlar dolduruyorsunuz. Orada size gümrükte ne kadar ödeme yapilacaigi hususunda bilgiler veriliyor.
--Ne kadar ödenmesi hususunda bir örnek vereyim. Arabaniz degeri 10.000 Euru ise, gümrükte ödeyeceginiz ekstra para 7000 Euro. Bu durumda aracin fiyati 17.000 Euroya geliyor..
--Türkiye'de 17.000 euoroya en iyi arabayi alirsin, hem de sifir. Ve bu kadar zahmete de degmez..
En yakin meslektasim gecen yil 15000.Euroya, yanilmiyorsam 2 yasinda Reno laguna aldi ve ondan sonra M.Gümrük Ataseligine sordu ,ekstradan 12-13 Yuro ödemelisin dediler..
Arakadasim arabayi geriye de veremedi elinde kaldi..
Revengeog arkadasim sen parayi iyi biriktir ve Türkiye'den söyle güzel bir sifir araba al.
Benim bu ögretim yili sonunda görevim bitiyor, ben bile paralari biriktirdim Türkiye'den alacagim... _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
nightmare34
JaZZgıRR OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 2 Kendisine 9 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 558 adettir.
|
Tarih: 05.04.2007, 22:25 Mesaj konusu: |
|
|
benim merak ettiğim şey şu..türkiyede çalışma müsadesi olan yabancı uyruklu kişiler için araç getirme sayısı kaç tane? saygılar... _________________ 2000 suzuki maruti 0.8cc 37hp beyaz
1992 nissan terrano 2.7td 100hp füme gri
2008 nissan qashqai tekna executive 1.6cc 115hp gümüş gri
2008 honda jazz elite 1.4 83hp gümüş gri |
|
| Başa dön |
|
 |
Ünyeli61
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 18 Kendisine 29 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 1261 adettir.
|
Tarih: 08.04.2007, 01:30 Mesaj konusu: |
|
|
Valla o husus hakkinda bilgim yok. _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
RaceR
ÇAVUŞ OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 51 adettir.
|
Tarih: 09.04.2007, 22:10 Mesaj konusu: |
|
|
şimdi bir akıl vermek istiyorum ama tamamen kanunlara ters
şimdi bi araba aldınız
buraya getirip burada o arabanın aynısından ve kazalısını uygun bir fiyata bulup dışarıdan getirdiğiniz arabanın parçalarıyla onu toplayıp binersiniz...
sonrada dışarıdan getirdiğiniz araba hurdaya çıkmış olur
nasıl ama?? _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Ebu Zer Gifari
ForumKaptanı OFFLINE

Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 43 Kendisine 185 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 3259 adettir.
|
Tarih: 09.04.2007, 22:38 Mesaj konusu: |
|
|
| RaceR demiş ki: | şimdi bir akıl vermek istiyorum ama tamamen kanunlara ters
şimdi bi araba aldınız
buraya getirip burada o arabanın aynısından ve kazalısını uygun bir fiyata bulup dışarıdan getirdiğiniz arabanın parçalarıyla onu toplayıp binersiniz...
sonrada dışarıdan getirdiğiniz araba hurdaya çıkmış olur
nasıl ama?? |
kimse ugrasmaz bununla inan.
bi de bunun da kesin biseyleri vardir.
iyi forumlar. _________________ Dilimden düşmüyor, kolaysa gelde al, içimden söküp aşkını.
Çektiysen kahrımı, helal et hakkını, zorlu sevdam HOŞÇAKAL! |
|
| Başa dön |
|
 |
r0v0r
ER OFFLINE
Ruh Haliniz
Teşekkür Sayısı: 0 Kendisine 0 kez teşekkür edildi, gönderdiği toplam mesaj 4 adettir.
|
Tarih: 16.04.2007, 22:14 Mesaj konusu: |
|
|
Herkese merhaba,
Ben forumunuza yeni üye oldum, merak ettiğim bir konuya burada rastladım, Yurtdışından Araç Alımı, benim kafamdaki sorunun aynısı diye düşündüm ama değilmiş yani cevaplar benim için biraz farklı. Yardımcı olabilisirseniz sevinirim.
Benim yurtdışıyla hiçbir alakam yok, ne çalıştım, ne yaşadım ne de başka birşey. İstediğim bir araba var ve bu araç Türkiye'de yok, yenileri de şu anda üretilmiyor yani getirtecek yetkili bir serviste yok. Yurtdışından ikinci el araç alıp getirtebiliyor muyuz? Daha doğrusu en başta alabiliyor muyuz? Eğerki gelirse işlemleri ve ücretlendirme nasıl oluyor? Sorular biraz zor ama lütfen fikirleri olanlar biraz vakit ayırsınlar. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. İyi forumlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
Ünyeli61
Modaratör OFFLINE

Ruh Haliniz
|
Tarih: 16.04.2007, 23:06 Mesaj konusu: |
|
|
Aslinda benim yaptigim aciklamalr hala gecerli. Yurt disindan Türkiye'den olmayan bir arabayi getirmeniz kendi basiniza cok zor. Ancak yurt disinda yasayan birisi getirebilir. O da kendisinin diye getirir ve Türkiye'de satisini size yapabilir.
Ancak getiren kisi satsa bile, arabanin devrini 1 yil süre gectikten sonra verebilir.
Baska türlü araci bir kurum var mi, varsa da ben bilmiyorum... _________________
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
|
|
|